Alltför låga priser kan betyda oseriösa aktörer

 

Se upp med alltför låga priser på städning. Det kan vara tecken på oseriösa aktörer. 

Det är naturligt att leta efter ett bra pris på städning, men se upp med alltför låga priser. De kan ofta betyda att aktören är oseriös. I Skatteverkets kartläggning En ren städbransch?” finns exempel på städare som arbetat tiotimmarspass för tio kronor i timmen. Så att städfirman kunnat erbjuda mycket låga priser till sina kunder. Men självklart betyder så låga priser också svart arbetskraft med dåliga villkor. Förutom att de olika regler vi har i Sverige är till för att vi slippa den typen av orättvisa arbetsvillkor, så kan de alltför låga priserna också betyda problem för dig som beställare. Läs hela Skatteverkets kartläggning här.

Problem för beställare av städtjänster

Oseriösa aktörer som har så låga priser och svart arbetskraft blir till slut upptäckta av myndigheter och polis. Eller så går de i konkurs. Det kan betyda stora problem för dig som beställare av städtjänster. I många branscher finns det till exempel krav på att du måste säkerställa att det blir städat med en särskild frekvens, annars får verksamheten inte pågå/fortgå i lokalerna. Det finns flera exempel på företag som på detta sätt insett att det var dumsnålt att leta efter de allra lägsta priserna på städning. Men det finns en enkel lösning.

Anlita alltid ett auktoriserat städföretag

Om du anlitar ett auktoriserat städföretag slipper du oroa dig för orättvis behandling av städpersonal, oseriösa eller till och med kriminella aktörer och avbrott i din egen verksamhet. Då vet du att städfirman har ordnad ekonomi, följer svenska regler och har utbildad personal som de behandlar på ett schyst sätt. Du vet att de följer kollektivavtal och har ansvarsförsäkring om något mot förmodan skulle hända. 

Tar du bara in offerter från auktoriserade städföretag kan du med andra ord vara lugn och jämföra dem med varandra.